Van beginner tot gevorderde, of van even snel tot er uitgebreid de tijd voor nemen. Dat is het principe van Step it Up – 1 kaartontwerp maar dan wel in 3 uitvoeringen. Er komt steeds een laagje, een techniek of extra materiaal bij kijken. Zo kies je zelf wat er bij jouw past en wat je aanspreekt.

Trusty Tools in de hoofdrol

In Februari 2024 staat/stond de stempel en stansen set ” Trusty Tools’ centraal. Met deze set is heb ik een hele serie kaarten gemaak, bijvoorbeeld deze 3. Het is een helee stoere stempelset met allerlei gereedschappen om te klussen, de stansen passen er weer perfect bij en je je maakt er zelf nog meer gereedschappen mee dan er in de stempelset zitten!

In de maand januari en februari vieren we Sale a Bration, je kiest bij elke €60 een cadeau, en een van de cadeaus is het dessinpapier met gereedschappen. Dat maakt dus 1 +1 +1 is heel veel creatief plezier!

De stempel en bundel zijn natuurlijk te bestellen in de webshop. en de workshop video met werkbeschrijving zijn los te bestellen.

En dan nu de 3 versies van 1 ontwerp, en ook deze maand waren er 2 papier pakketten. Zo kun je nog beter zien dat het ontwerp prima te maken is in verschillende kleuren en patronen.

papier :

In de eerste kaart verfrommelde ik het papier, dit geeft een heel leuk effect en meteen een beetje diepte aan de kaart. In het engels noemen we dat de Faux laather techniek, nep leer van papier. In de tweede kaart kwam er een laagje dessinpapier bij en ook meer kleuren. En de derde, tja, dat is een hele klus, maar wat een leuke! Embossen, stansen stempelen, bijna alles kwam erop voor een Awesom resultaat!

En de kleuren en papier van Let’s go fishing :De Step it up video van februari 2024 is terug te vinden op YouTube, in deze video laat ik zie hoe stap voor stap deze kaarten kunt maken.

En ook oor de tweede serie met de vissen is er een video! Heel veel kijk en mak plezier.

Ook nu kun je weer je eigen versie delen in de SOS Facebookgroep.

Wil je eens mee doen aan de (online) workshops? Kijk dan op de pagina met alle laatste data en workshop pakketten. Ik geef elke maand een uitgebreide online workshop waar je aan mee kunt doen, hierbij is de Step it up een bonus video.


De Step it Up kaart inspiratie is bedoeld om je eigen voorraad te gebruiken, dat mooie dessinpapier dat maar blijft liggen of die stempel die je nog niet zo vaak gebruikte. Je hebt vast genoeg in huis om mee te kunnen doen. Wil je je collectie toch aanvullen dan bestel zelf je materialen in de online winkel of laat mij je daarbij helpen. Shop info