Wat is het Stampin’ Up! startpakket? Met het bestellen van het startpakket wordt je een Stampin’ Up! demonstrator / demo / demostratrice. En dat is iemand met een passie voor maken van kaarten en andere creaties met papier en inkt. Een demo is meteen een onafhankelijke verkoopadviseur voor Stampin ‘Up!, en dat woordje ‘onafhankelijk’ is ontzettend belangrijk!

Je bent onafhankelijk, je bepaalt zelf of je een super verkoper wilt zijn, workshops wilt geven en een groot team van collega demo’s wilt bouwen of dat je als hobbyist geniet van inkoopkorting en andere voordelen . Gewoon voor jezelf ( en voor je moeder en vriendinnen)

Maar laten we bij het begin beginnen, dat heb ik ook gedaan toen ik in 2004 het startpakket bestelde, dat was vooral omdat dat een goedkope manier was om de mooie materialen te bestellen. In de loop der jaren is het een steeds groter deel van me geworden, ik ging workshops geven, bouwde een team uit en leerde ontzettend veel leuke klanten en collega’s kennen.

Je hoort regelmatig over de startpakketten en acties en iedereen heeft daar weer andere maar ook veel dezelfde vragen over. Dus met de deze ‘gids’ hoop ik je alles te vertellen wat belangrijk is voor je besluit om het Stampin’ Up startpakket te bestellen en demo te worden.

Stampin’ Up! gids

Wat is Stampin’ Up!
Waarom zou je demo willen worden?
Wat doe je als Stampin’ Up! demostratrice?
Wat is je inkoop korting als demonstrator?
Welke voordelen zijn er nog meer als SU demo?
Welke hulp krijg je als Stampin’ Up! demostratrice?
Waar moet je je aan houden als demonstrator?
Hoe blijf je SU demo?
Hoeveel verdien je als Stampin’ Up! demostratrice?
Welke kosten maak je als Stampin’ Up! demonstrator?
Heb je te maken met belasting?
Hoe wordt je Stampin’ Up! demostratrice?
En als je het startpakket ontvangen hebt, wat gebeurt er dan?
Weet je nu alles over het Stampin’ Up! startpakket?
Het Stampin’ Up! startpakket bestellen.

Wat is Stampin’ Up!

Stampin’ Up! Is een direct sales bedrijf dat creatieve materialen verkoopt. Het is in 1988 opgericht door de Sherri Gardener en haar zus en wordt nog steeds geleid als familie bedrijf, inmiddels door de dochter van Shelli, Sara Douglas.
De producten van Stampin’ Up! zijn niet te vinden in winkels, maar worden in plaats daarvan verkocht via onafhankelijke demonstratrices die actief zijn in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, Engeland, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en België. Natuurlijk zijn de producten ook in de online webshop te bestellen, maar je linkt daarbij altijd naar een demo.

Waarom zou je demo willen worden?

Dat is een goede vraag en er zijn meer antwoorden mogelijk! En er zijn vast verschillende redenen tegelijk van toepassin om het startpakket te bestellen.


1. Het is de beste deal, het startpakket is áltijd de beste aanbieding in de catalogus.
2. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten met dezelfde hobby.
3 .Om altijd met korting Stampin’ Up te bestellen.
4. Om bedrijf(je) te starten waarmee je je hobby zich terugbetaald of zelfs meer
5. Om nieuwe dingen te leren
en meer..

De meeste mensen starten met Stampin’ Up! omdat ze van de producten houden en deze met korting willen krijgen. Anderen gaan nog een stap verder en maken er een parttime of zelfs fulltime baan van.

Wat doe je als Stampin’ Up! demonstratrice?

Een Stampin’ Up! demo is onafhankelijk , je bepaald dus zelf hoeveel of hoe weinig je doet. Er zijn uiteraard wel wat spelregels waar je je aan moet houden maar de ruimte om te bepalen wat je wilt en doet is enorm.

Je kunt de demo’s ruwweg in 2 groepen verdelen, hobby en zakelijke. (en dan mag straks raden welke groep het grootste is..)
Een hobby demo is iemand die het startpakket koopt omdat ze als hobby graag kaarten maakt, scrapbookt of cadeautjes maakt van papier. Hobby demo’s bestellen voor zichzelf, je koopt wart je nodig hebt en wat je zelf leuk vindt, en dat met inkoopkorting. Hebben ze er genoeg van, dan bestellen ze niet meer en verkoopt het demo zijn vanzelf. Daar hoef je dus letterlijk niets voor te doen. Je hoef niets terug te geven of een boete te betalen, wat je bestelde in je startpakket en daarna, is en blijft van jouw.

Een zakelijke demo, die kiest er voor om meer te doen, ze geeft workshops, schrijft blogs, maakt video;s , werft en begeleid teamleden. Kortom, ze maakt er een bedrijf van. En ook hier geld weer dat je zelf bepaalt wat je inzet is, houd je niet van de camera? Filmen is niet verplicht! Verkoop je tientallen of honderden kaarten via een winkel en is dat je bedrijfsmodel, prima! Is een team opbouwen en begeleiden het leukste wat je kunt bedenken? Ga ervoor!

En heb je geraden welke groep het grootste is? De hobby demo’s inderdaad. Veel demos; kopen alleen wat ze zelf willen hebben en zijn blij met de inkoopkorting die de hobby gewoon goedkoper maakt.
Maar ook als hobby demo kun je best eens voor een ander bestellen en verkopen, of misschien ga je eens uitleg geven aan een vriendin hoe je een bepaalde kaart maakt…. en voor je het weet groei je door naar zakelijke demo, maar alleen als je dat zélf wilt.

Wat is je inkoop korting als demonstrator?

De inkoopkorting is nu al een paar keer voorbij gekomen, wat is dat nu precies? Na het bestellen van het startpakket kun je zelf bestellen en daar betaal je niet meer de catalogus prijs voor, je hebt nu een standaard inkoopkorting .
De inkoop korting is standaard 20%. Dit percentage kan nog oplopen naar 25% en zelfs hoger met volume korting als je veel in- en verkoopt.
De korting wordt berekend over de catalogus prijs minus de BTW. Dus eerst gaat de BTW eraf en daarna gaat de korting eraf. Je betaalt de BTW wel, en als bedrijf kun je deze meenemen in de BTW aangifte.

Stel een set kost € 25 –
Daarvan is 21 % BTW ( €4,34) = € 20,66
De inkoopkorting worden berekend over de €25 – €4,34 = €20,66
Bedrag minus BTW en minus inkoopkorting van 20% = € 16,52

Je betaald €20,86 voor het product – de €16,52 + de 4,34 BTW

Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend maar geeft een idee van de rekenwijzen. Vraag een boekhouder , ik ben zoveel beter op het creative vlak dan met cijfers…

Welke voordelen zijn er nog meer als SU demo?

Naast zelf bestellen met korting heb je nog meer voordelen, je hebt als eerste de catalogus in de brievenbus en je mag ook als eerste bestellen! Ongeveer een maand voor de presentatie van een nieuwe catalogus kun je al met de nieuwe sets aan de slag. Zo vis je niet zomaar achter het net, én ben je voorbereid op wat er komen gaat en kun je bijvoorbeeld al workshop ontwerpen.

Stampin’ Up! organiseert meerdere evenementen per jaar alleen voor demo’s. Hier kun je (tegen betaling) naar toe en aan mee doen. Op de Onstage evenementen krijg je enorm veel creatieve inspiratie, zakelijke training en ontmoet je demo; van over de hele wereld. Er zijn ook online evenementen om al deel te nemen zoals Creativity Now. Voor de zakelijke demo’s is er eens per jaar het Backstage evenement in Amerika.

Hoe wordt je geholpen als Stampin’ Up! demonstratrice?

Stap je in bij Stampin’ Up! dan kun je veel leren, er zijn op de website veel handige voorbeelden en uitleg over hoe je als demo steeds beter en handiger kunt worden. Er is een online gemeenschap op Facebook waar alle demo’s wereldwijd samenkomen en ideeën en nfotamtei delen. Ook word je wekelijks op de hoogte gehouden van het laatste nieuws van de website en de mail Je staat er dus echt niet alleen voor. Demo support kun je ook gewoon bellen en mailen, in het Nederlands.

Als je vragen hebt over het geven van een workshop of hoe je een evenement opzet dan kun je dat aan je upline vragen, de demonstrator onder wie je je hebt aangemeld. Helaas heb ik verschillende mensen ontmoet die zich onder iemand hebben aangemeld en daarna nooit meer iets van hen hebben gehoord. Houd dus rekening met de demonstrator die je uitkiest als upline als je wilt dat ze beschikbaar zijn als je hulp nodig hebt.

Stap je bij mij in dan doe je altijd mee met de de online workshops, je mag deze ook als basis gebruiken voor het geven van workshops. We komen elke 1e maandag – online – samen voor de team meeting waarin we de laatste en leukste nieuwtjes besprkeken. Wil je doorgroeien als demo dan help ik je graag met het het opzetten, promoten en geven van workshops. Samen groeien in onze hobby is nóg leuker!

Waar moet je je aan houden als demonstrator?

Spelregels zijn er natuurlijk ook, als je het startpakket besteld ga je akkoord met de voorwaarden, 2 daarvan zijn alvast goed om te weten.

  • Je kunt niet ook verkopen voor een andere bedrijf dat actief is in dezelfde branche.
  • Je mag geen voorraad inkopen – behalve lijm en kits

Dat tweede punt is erg fijn, je hebt zelf geen voorraad die je verkoopt. Alles wat je aanbied ligt in het magazijn van Stampin’ Up! en bestel je als een klant er om vraagt, hierdoor loop je geen risico met voorraden. Je mag wel lijm producen op voorraad hebben of creative kits, deze zijn handig om aan te bieden tijdens worskhops of beurzen.

Hoe blijf je SU demo?

Om na het bestellen van je Stampin’ Up startpakket demo te blijven moet je voldoen aan de kwartaal omzet. Elk kwartaal besteed /verkoop je voor een bedrag van €372 – dat is ongeveer €125 per maand. Dit bedrag hoe je niet in een keer te besteden maar kan in zoveel delen als je zelf wilt ( je betaald wel elke keer verzendkosten)

Dit bedrag is de catalogus waarde! Je betaald dus uiteindelijk minder door je inkoopkorting.

Lukt het je niet om te kopen/ verkopen in het kwartaal, dan wordt je ‘pending’ oftewel in de wacht gezet. Je hebt dan nog 1 maand extra om het gat te repareren, lukt dat niet dan wordt je automatisch uitgeschreven.

NB, het kwartaal waarin je start telt nog niet mee. Stel je start in oktober dan is de je eerste echte kwartaal januari- februari – maart. En de reserve maand is april.

Hoe verdien je als Stampin’ Up! demonstratrice?

Dat hangt er af van wat je doet, dus een duidelijk antwoord kan ik je daar niet op geven. Natuurijk heb je je inkoopkorting, je koopt goedkoper in dan de prijs uit de catalogus, het verschil bij verkoop is dus je directe winst. De eerste inkoopkorting is 20%, maar dit kan doorgroeien naar 25 % en ook extra volumekorting opleveren waardoor inkoop nog voordeliger is


Je kunt workshops gaan geven, met je voorbeelden mensen inspireren om bepaalde sets of gereedschappen te kopen , meerdaagse evenementen organiseren, op een kerstmarkt staan met je handgemaakte cadeautjes en kaarten verkopen. Er zijn verschillende manieren mogelijk om jouw bedrijf naar je eigen voorkeuren vorm te geven.

Welke kosten maak je als Stampin’ Up! demonstrator?

De kost gaat voor de baat.. meestal moet je geld uitgeven om geld te verdienen, en dat geldt voor Stampin’ Up! demo’s ook. Wat het kost hang af of je het doet als een hobby of als een bedrijf. Is het de bedoeling om geld te verdienen dan zal temeer kosten hebben als een demo die alleen voor zichzelf en haar hobby inkoopt.

Materialen: Stempels, inkt , papier etcetera om je (workshop) voorbeelden te maken
Website: een domeinnaam, hosting, ontwerp
Digitaal : Camera (telefoon) computer
Verpakken en verzenden: verzenddozen, (label)printer, tape, bescherming.
Huur : van een workshopruimte of een tafel op een beurs
Zakelijke kosten: catalogussen voor je klanten, administratie
Reiskosten: als je naar workshop locaties moet rijden

De grootste investering die je doet is – je tijd. Er gaat veel tijd inzitten in het maken van voorbeelden, het maken van de werkbeschijvingen, het promoten en het geven van workshops. Foto’s maken en berichten schrijven voor sociale media en website, het werven van (nieuwe) klanten en teamleden. Het bestellen en doorsturen van bestellingen en het op orde houden van de administratie.

Je bent onafhankelijk, je bepaalt je eigen budget en je tijdinvestering.

Heb je te maken met belasting?

Ja natuurlijk, we hebben altijd en overal te maken met belasting. Met elke aankoop die je doet betaal je immers belasting. Be je bedrijfsmatig bezig met Stampin’ Up dan is het goed om je ook als bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en bij de belastingdienst. Daarna doe je elk kwartaal ( of maand) de BTW aangifte.
Eens per jaar doe je de inkomens aangifte bij de belasting waarbij je de jaar resultaat opgeeft, Hierover kan ik je geen advies geven, vraag daarvoor je eigen adviseur of je een administratie kantoor of belastingdienst.

Als hobby demo ben je niet bedrijfsmatig bezig en heb je verder niets speciaals op te geven.

Hoe wordt je Stampin’ Up! demostratrice?

Met het bestellen van het Stampin up startpakket! Het moeilijkste is misschien wel het samenstellen ervan, je bent daar helemaal vrij in! En dan heb je ineens een hele snoepwinkel van materialen op uit te kiezen

Waar moet je rekening mee houden?
1. je mag niet over het bedrag van €175 – geen cent – je mag er wel onder zitten
2. kijk in de koopjeshoek om je bedrag tot de laatste euro te benutten!
3. bestel je voor jezelf? Kies alles wat je leuk vind!
4. Bedrijfspakket om workshops te geven? Kies een suite met producten die bij elkaar passen, zo heb je meteen een mooi en compleet pakket, vul aan met Basic White, enveloppen en lijm en je kunt van start.
5. Bestellen van het startpakket kan alleen met Creditcard of Paypal.

Extra leuk
* het wordt gratis thuisbezorgd
* je krijgt ook een bedrijfspakket met oa bestelformulieren en catalogi om uit te delen

Het bestellen van het startpakket doe je heel eenvoudig stap voor stap. Het is allemaal online en duurt slechts een paar minuten. Je voert de persoonlijke gegevens in. Vervolgens moet je de Stampin ‘ Up voorwaarden lezen en ermee akkoord gaan. En dan is het tijd om de producten in het mandje te doen, net als met online winkelen.

Hieronder vind je een video die je laat zien hoe het ongeveer gaat, de video is in ’22 opgenomen en het kan er inmiddels weer anders uitzien. De basis zal hetzelfde zijn, aanbiedingen wisselen.


En als je het startpakket besteld hebt, wat gebeurt er dan?

Nadat je je online hebt aangemeld en de kit hebt besteld, ben je nu officieel een demonstrator, maar nu komt het moeilijkste deel – wachten tot je startpakket bezorgd wordt! Dit kan een paar dagen tot een week duren, en met speciale instapacties zal het zeker drukker zijn een misschien nog wat langer.

Elke aanmelding wordt gezien op het kantoor en doorgezet naar de bestel afdeling, Bestel je het pakket in het weekeind of op een feestdag dan kan het dus iets langer duren voordat je een bevestiging in de mail krijgt.

Heb je mij als upline gekozen, dankjewel! Ik nodig je uit voor een persoonlijke kennismaking , dit is als je verder weg woon ( ja er zijn ook meer Belgen welkom!) dan doen we dat via zoom. Ook wordt je lid van de verschillende Facebook groepen en krijg je toegang tot handige video’s waarin ik je verder help.

Je ontvangt in de mail van Stampin’ Up je inlog gegevens oor de demo website en de eerste keer dat je wilt inloggen pas je je wachtwoord aan. Voordat je kunt bestellen koppel je een creditcard of bankrekening, hierop wordt je verdiensten gestort, en dat is natuurlijk ook belangrijk.

Weet je nu alles?

Als je tot hier bent gekomen dan weet je heel veel over het startpakket en StampinUp demo zijn. Ik hoop dat je op basis van alles wat ik je vertelde een goede beslissing kunt maken om het startpakket te bestellen. Twijfel je nog? Dan mag je me altijd vragen stellen, daarmee kan ik ook dit blog aanvullen en helpen we er samen andere nieuwe demo’s mee.

Weet je het niet helemaal zeker? Dan zou ik toch zeggen ga ervoor! De starterskit is de beste deal in de catalogus en je hebt echt niets te verliezen. Er zijn geen boetes als je er nooit iets mee doet nadat je het startpakket hebt gekregen, dus je hebt echt niets te verliezen.

Dan nog 1 ding: de link om het startpakket bestellen


Startpakket Stampin’ Up bestellen

(Wijzigingen en fouten voorbehouden , ik ben ook niet onfeilbaar…)