In de live lunch video gaat het vandaag over de embossingfolders. met deze imprints maak je van elk papier iets bijzonders. Gebruik deze embossing tips voor special effects om je kaarten en projecten net dat beetje extra te geven.

We hebben 3 verschillende maten in het assortiment; de vierkante van 15,2 x 15,9 cm, het kaart formaat van 11,4 x 15,9 cm en de smalle die door de kleine stans en embossing machine passen. Deze laatste kom altijd in een setje van 2 en zijn 15,9 x 8,2 cm

De verschillende maten

Naast het formaat is er ook een verschil in dikte, de normale embossingfolders en de 3D versie. Beiden geven een mooie in-print maar de 3D versie geeft een duidelijk dieper effect. De folder zelf is ook een stuk stevige dan de gewone embossingfolder. Let hier dus op als je de ‘sandwich’ van platen samenstelt voor de stans & embossing machine!

Dat hoeft niet lastig te zijn, op de basis plaat staat voor elke toepassing de juiste sandwich aangegeven.

En dan een speciaal type, de hybride embossingfolder! Dit is een combinatie van een embssing folder en een stans. Ze zijn los van elkaar te gebruiken maar ze passen ook perfect op elkaar! Je kunt hierdoor tegelijk stansen én embossen.

In de live video laat ik de verschillen zien, hoe je de sandwich op de juiste manier opbouwt en hoe je daarmee deze leuke kaart maakt

De kaart uit de video:

herfstkaart met embossing stampin up

In de video maak ik er een herfstkaart, de achtergrond is gemaakt met de 3D- varen, deze krijgt wat extra kleur met wat inkt. Op de voorgrond zie je de boomringen, deze zijn gemaakt met de hybride EF – jaarringen. Een totaal plaatje maakt het helemaal herfst.

Her dessinpapier dat ik er bij nam komt uit de Celebrate today en gebruiken we opnieuw in de workshop van 14 oktober. Deze kun je meekijken en meedoen op mijn YouTube kanaal. Wil je het papier bestellen dan kan dat hier, zo lang de voorraad strekt!

Wil je de video met de kaarten bekijken dan kan dat hier, wil je de werkbeschrijving ontvangen zorg er dan voor dat je op de mailinglijst staat. De instructies wordt op de vrijdagen na de live lunch toegestuurd.

Wil je eens mee doen aan de (online) workshops? Kijk dan op de pagina met alle laatste data en workshop pakketten. Er 2 workshops per maand waar je aan mee kunt doe. Daar zit vast eens iets voor je bij!


Zelf aan de slag met de materialen? Bestel zelf je materialen in de online winkel of laat mij je daarbij helpen. Shop info

Maak er wat moois van!
*Suze*

Meer workshops

Bewaar op Pinterest! Verjaardagskaart met de Warm welkom bundel van Stampin’ Up!

pin stempelschool EF