Alles wat je moet weten over Stampin’ Up! – Ontdek de creatieve wereld van stempelen en knutselen

stampin up samen stempelen
zoek je een creatieve hobby? 

Op zoek naar een creatieve en leuke manier om je eigen kaarten en decoraties te maken? Dan is Stampin’ Up! de perfecte keuze voor jou! Ontdek de wereld van stempelen en knutselen met deze mooie en kwalitatieve producten.

 Stampin’ Up! is een toonaangevende naam in de industrie en biedt een breed assortiment aan stempels, inkten, papieren, stansen en nog veel meer. Of je nu een beginner bent die net begint met stempelen of een ervaren crafter met jarenlange ervaring, Stampin’ Up! heeft iets te bieden voor iedereen. Met Stampin’ Up! kun je je creativiteit de vrije loop laten en unieke projecten maken. Stempel prachtige afebeeldingen op kaarten, maak scrapbookpagina’s  en bewaar je herinneringen of creëer gepersonaliseerde cadeautjes voor familie en vrienden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Met een sterke focus op kwaliteit en duurzaamheid, zijn de producten van Stampin’ Up! van uitstekende kwaliteit en gaan ze lang mee. Bovendien biedt het bedrijf ook een community van enthousiaste crafters die elkaar inspireren en helpen. Dus waar wacht je nog op? Duik in de creatieve wereld van stempelen en knutslen met Stampin’ Up! Ontdek de prachtige designs, hoogwaardige materialen en de voldoening die je krijgt van het maken van iets unieks.

Stampin’Up! Wat is dat? En waar komt het vandaan?

Inleiding tot Stampin’ Up!

Stampin’ Up is een kwaliteits merk voor creatieve materialen. Sterk in ontwerpen, een assortiment dat op elkaar is afgestemd en een fris kleurenpallet.  Met Stampin’ Up! haal je kwaliteit in huis waarmee je de mooiste dingen gaat maken.

Geschiedenis en achtergrond van Stampin’ Up!

Stampin’ Up! is 35 jaar geleden opgericht door 2 zussen in Amerika. Het is inmiddels gegroeid tot een wereldwijd bedrijf dat actief is verschillende landen. Van Australie tot Oostennrijk, België tot Canada en Nederland overal vind je enthousiaste demo’s die worskhops geven en de materialen verkopen.  En ik ben daar 1 van!  Al bijna 10 jaar fan van het Stampin’ Up! merk en de gezelligheid die het brengt.  

Ik begon als ‘scrapbooker’ om foto’s en verhalen vast te leggen, en werd demo om zelf goedkoop te kunnen bestellen. Inmiddels al jaren én honderden kaarten verder. Ik vind het gewoon heel fijn om iets moois te maken met je handen, en nog leuker, samen met anderen!

Voordelen van stempelen en knutselen

De waarde van creativiteit

Kaarten maken en knutselen zijn niet alleen een manier om mooie en persoonlijke creaties te maken, maar ook een manier om offline tijd door te brengen, samen te zijn, stress te verminderen en de creatief te zijn.  Het is een waardevolle hobby waarmee je jezelf én anderen blij maakt.  

N

Offline tijd

N

Samen zijn

N

Ontspanning

N

Herinneringen maken en vastleggen

N

Uniek en waardevol

N

Zelfexpressie

N

Leerzaam

Waarom is een creative hobby belangrijk? 

In een tijd waarin we vaak worden overspoeld door digitale schermen en ‘aan’ staan biedt kaarten maken en knutselen een welkome ontsnapping van de offline tijd. Even geen afleiding van schermen maar opgaan in het creatieve proces.

Het maken van een met de hand gemaakte kaart kost aandacht voor details. Je laat daarmee aan de ontvanger zien dat je de tijd hebt genomen om iets speciaals  te creëren, dat persoonlijke wordt altijd gewaardeerd.  Toch veel leuker dan een 13 in een dozijn kaart uit de supermarkt. 

Kaarten maken en knutselen zijn leuke  activiteiten om samen te doen. Samen met een vriendin, moeder, zus of collega’s,  samen aan tafel aan een creatief project werken zorgt voor gezelligheid, tijd voor gesprekken. Je maakt niet alleen een kaart maar deelt een moment. 

Creatieve bezigheden zoals kaarten maken en knutselen werken ontspannend.  Het maken,  het kiezen van kleuren en materialen en het gewoon bezig zijn met wat er voor je op tafel ligt, helpen om even uit je hoofd te gaan, het werkt echt om je dagelijkse zorgen even te vergeten. 

‘Expres yourself!’  dat zong Madonna al  en dat kan heel goed met kaarten maken en knutselen. Je persoonlijke stijl in afbeelding, technieken en kleuren maken dat het echt jouw project is.

Zelfgemaakte kaarten en knutselwerken zijn tastbare herinneringen aan bijzondere gelegenheden, zoals verjaardagen, vakanties en jubilea. Ze worden bewaard als aandenken aan mooie momenten.

Educatief? Jazeker! Knutselen kan educatief zijn, vooral voor kinderen. Het helpt bij de ontwikkeling van fijne motorische vaardigheden, het herkennem van kleuren en patronen en het oplossen van problemen. (vingers zie aan elkaar geplakt zijn bijvoorbeeld….)

Aan de slag! Wat vind je allemaal in het Stampin’ Up assortiment?

Aan de slag met Stampin’ Up!

Het merk Stampin’ Up! heeft en uitgebreide collectie aan materialen. Het is niet in de winkels te koop, je besteld altijd via een demostratirce die je helpt met je bestelling en je creatieve inspiratie  en uitleg geeft.   

N

Stempels

N

Stansen

N

Ponsen

N

Inkt, stiften, potloden

N

Dessinpapier

N

Kaartkarton

N

Lint en andere embellishemnts

N

Gereedschappen

Stampin’ Up! producten en benodigdheden

Papier, stempels en inkt, meer heb je niet nodig om iets leuks te maken. Maar net als goed gereedschap bij het klussen en kwalitatieve ingredientn bij het bakken zorgt dat ook bij het knustelen voor een beter resultaat wat je eenvoudiger bereikt. Met de handige trimmer, de papiersnijder bijvoorbeeld ,maak je je papier eenvoudig op maat en zorg je voor de vouwlijn op de juiste millimeter.

Het meest fantastische vind ik zelf de coördinatie van alle materialen.  De stempels hebben vaak bijpassende stansen of een pons. In een product collectie is er bij de stempel ook dessinpapier met vegelijkbare prints, en die zijn weer in dezelfde kleuren gedrukt als het kaartkarton en de inkt. Het is echt voor elkaar gemaakt! Een lintje of een accentje erbij? Ook dat is in exact dezelfde kleuren te krijgen.

Je hoeft dus niet meer te zoeken of er iets bijpast, of te balen dat het net een andere kleur groen is, het is écht perfect op elkaar afgestemd, en dat maakt het werken met Stampin’ Up!  zoveel makkelijker en de resultaten zoveel mooier. 

Of je nu graag kaarten maakt, herinneringen vastlegt met scrapbook pagina’s of project life, mooie cadeautjes wilt maken of verpakken, in het assortiment zit vast wat je nodig hebt. 

Er is een jaar catalogus die vernieuwt word in de maand mei, twee thema nummers in het voor en najaar  en een sneller wisselend aanbod dat je alleen online terugvind. Wil je de catalogi inzien, lees & kijk dan hier verder: Stampin’ Up! catalogus

Leer meer over werken met de Stampin’ Up materialen, doe gezellig mee!

Technieken en tips voor stempelen en knutselen

Is stempelen en kaarten maken zo ingewikkeld dat je er technieken voor moet leren? Nee hoor! Maar je wilt het beste en het leukste uit je materialen halen en dat leer ik je graag. 

Op youtube heb ik een hele serie met uitleg video’s – Stempelschool en daarnaast geef ik elke maand een workshop. Ook vind je op deze website allerlei inspirerende projecten.

N

Stempelen

N

Embossen

N

Kleuren technieken

N

Hoe gebruik je..?

N

Leuke funfold kaarten

N

Simpele kaarten

N

Homedecor

N

Cadeau verpakkingen

Stampin’ Up! projectideeën en inspiratie

De basis is nog steeds papier, stempels en inkt. Maar daar kun je alle kanten mee op! Een eenvoudige kaart of een ingewikkelde funfold waarbij je afbeelding van kleur verandert. Een last minute cadeau verpakking maken of een uitgebreid project om je thuis in de kerst sfeer te versieren. De basis is alle keren hetzelfde maar met de technieken maak je er iets heel anders van. 

Hoe leer je meer? Door mee te kijken en mee te doen. 

Maandagavond: SOS  mysterie
Op vrijdag verstuur ik een nieuwsbrief, hierin staat welke materialen we gaan gebruiken op de maandag. Kies je papier, je inkt en je stempels, maak alles op maat en ga om 19:30 naar het Youtube kanaal. Stap voor stap komen de volgende aanwijzingen en maken we samen een leuke kaart.
-> Meedoen is gratis!

Elke maand: workshop
Wisselende thema’s en technieken, bestel een workshop pakket met Stampin’ Up materialen en in een online workshop laat ik je leuke ontwerpen en technieken zien die je zelf kunt maken. Je krijgt een werkinstructie en toegang tot de (live) video die je altijd weer terug  kunt kijken. 
-> kosten afhankelijk van het pakket , bekijk het workshop aanbod

Elke 2e vrijdag van de maand: Koffie, kaartje, praatje
Samen aan tafel, is dat de gezelligheid die je zoekt? Kom dan op de 2e vrijdag van de maand naar Wijkcentrum Markant in Leeuwarden. Om 10:00 staat de koffie en de tafel voor je klaar. Ik heb alles bij me om 2 kaarten te maken. 
-> Meedoen kost €7,50

 

Ik kan niet wachten! Hoe kom ik aan die mooie Stampin’ Up! knutsel materialen? 

Ik wil graag meedoen en aan de slag, hoe bestel ik al dat moois?

Stampin’ Up ! ligt niet in de winkels, je kunt het alleen via een demo bestellen. Het voordeel daarvan is dat je een eerlijk en enthousiast advies krijgt van een liefhebber van dezelfde hobby. 

Het hele assortiment is online te bekijken op de Stampin’ Up! webwinkel

Op de website kun je meteen gaan winkelen en je bestelling wordt binnen een aantal dagen bij je thuisbezorgd. 

Heb je hulp nodig of wil je liever dat ik je bestelling plaats dan kun je me mailen op hallo@suzebonnema.nl 
Je bestelling van materialen of je workshop pakket plaats ik voor je, van mij krijg je een tikkie of betaalverzoek. 

 

 

Zelf demo worden? Jazeker, dat kan en is ook nog eens hartstikke leuk.

Je besteld een startpakket extra voordelig en daarna bestel je zelf altijd met korting. Of je nu alleen voor jezelf wilt bestellen, samen met je vriendin of bestellingen uit heel Nederland en Belgie aan wilt nemen, het kan allemaal.

Er is genoeg te vertellen hoe leuk het is om demo te zijn, daar heb ik een apart verhaal over geschreven, lees hier verder over het startpakket van Stampin’ Up!