Het SOS mysterie stempelen van 10 juli vanaf de nieuwe zolder! Hoera de verbouwing is achter de rug, mijn creatieve werkplaats is nog groter geworden en nu ook geschilderd en ingericht. Fijn om alles weer op de juiste plek te hebben én onder handbereik.

Tijdens de uitzending even een klein rondje door de kamer en dan zie je dat ik niet 1, niet 2 maar zelfs 3 kasten heb staan 😁.

Maar het gaat natuurlijk om wat je in zo’n kamer kunt doen en dat de materialen uit de kasten ook gebruikt worden! En dat is wart we tijdens de SOS avonden doen, de kasten leeg knutselen!
Tijdens de uitzending van SOS mysterie uitzending van 10 juli maakten we een kaart met een speciale vorm, het werd een kaart met een hekje of op z’n engels een ‘ fence card”

fence card stampin up hekje kaart

Het resultaat van SOS mysterie stempelen van 10 juli

Een model waar je weer heel wat creativiteit op kwijt kunt, dus haal je stempels, stansen en ponsen maar tevoorschijn. Kies voor mooie bloemen in combinatie met dieren voor een vrolijk geheel. De latten en paaltjes maak je extra bijzonder door ze te embossen met een hout -relief.

En een wolkenlucht? Ook dat is zo gemaakt met een strookje papier en een blending borstel, deze kleine extra’s maken de kaart nog specialer. In de video zie je dit uitleg bij stap 5, vanaf de 22e minuut ongeveer.

wolkenlucht maken op een kaart stampin up blenden borstel

Elke maandag ( bijna elke maandag) maken we samen online een leuk ontwerp, je weet vooraf niet wat het wordt , daarom noemen we dit SOSMysterie – Samen Online Stempelen mysterie opdracht. En dit is het SOS mysterie van 10 juli 2023.

Wil je zien welke variaties er gemaakt zijn? Neem dan een kijkje in de  SOS Facebook groep. Hier vind je nog meer leuke varianten, zet die van jouw er ook bij!
De video van SOS mysterie stempelen 10 juli is terug te vinden op Youtube.

Wil je de aanwijzing vooraf ontvangen zodat je echt mee kunt doen? Schrijf je in voor de wekelijkse mailing!

De ingrediënten :

Wat leg je klaar voor het SOS mysterie van maandag 10 juli?

 We maken een speciale kaart en bij deze kaart zijn er leuke extra opties afhankelijk van wat je in huis hebt. 
Ik zal ook verschillende stappen laten zien om samen tot een mooi eindresultaat te komen. 

1. Basic White kaartkarton 29 x 10,5 cm 
2. Basic White van ca 5,5 x 2 cm  (tekstlabel)
3. Strookje groen papier van 1 x 10,5 cm
4. Gekleurd kaartkarton van 6 x 2,5 cm 
5. print papier van 10,5 x 14,5 cm 

6. extra wit en/of gekleurd kaartkarton voor het stempelen en ponsen van vormen (bloemen en beestjes)

– bijpassende kleuren inkt
– optie: printpapier, blauwe inkt en een sponsje of blendingborstel
– optie : Embossingfolder met houtnerf patroon

Wil je eens mee doen aan de (online) workshops? Kijk dan op de pagina met alle laatste data en workshop pakketten. Sinds januari ’23 geef ik elke maand een uitgebreide online workshop waar je aan mee kunt doen en is er (bijna) wekelijkse de SOS. Wil je aan tafel ? Ook dat kan op de 2e vrijdag van de maand schuif je voor €7,50 aan in wijkcentrum Markant in Leeuwarden. Doe gezellig mee!


De SOS mysterie avonden zijn bedoeld om je eigen voorraad te gebruiken, dat mooie dessinpapier dat maar blijft liggen of die stempel die je nog niet zo vaak gebruikte. Je hebt vast genoeg in huis om mee te kunnen dien. Wil je je collectie toch aanvullen dan bestel zelf je materialen in de online winkel of laat mij je daarbij helpen. Shop info

SOS mysterie hekje kaart fence kaart stampin up