Op maandag 11 september was de eerste SOS mysterie uitzending na de zomervakantie, het weer was nog zomers – warm op zolder – maar het word ook al weer vroeger donker. Het najaar is dus echt wel in aantocht en ik ben daarom alvast aan de kerstkaarten begonnen. .De eerste versie is met een beer en de tweede werd er een met een neushoorn. Ook in de SOS Facebookgroep werden weer hele leuke varianten gedeeld.

Beide kaarten zijn gemaakt met materialen uit de nieuwe kerstcatalogus.

De beren variant – A walk in the Forest dessinpapier:

Het resultaat van SOS mysterie stempelen van 11 september

Dit dessinpapier – A Walk in the Forest – is bijzonder, van de verkoop gaat een deel naar een goed doel. In elk land waar Stampin’ Up t koop is zijn er goede doelen uitgezocht. De opbrengst van de verkoop gaat in naar Nederland: Stichting De Vakantiebank en in België naar de Belgische Federatie van Voedselbanken. Dus met de aanschaf van dit dessinpapier kun je ook nog eens goed doen.

En dan de tweede versie van de kaart, een hele vrolijke! En misschien wel iets te kleurig naar jouw smaak. Mijn man was meer gecharmeerd van de versie met de beren, iets rustiger voor het oog. Het is een funfold die je twee keer open vouwt en je kunt op verschillende plaatsen je tekst of handtekening kwijt. Ook is eer alle ruimte om te versieren, en dat vinden we leuk!

De stempel komt uit de set Festive & Fun, deze stempelset sluit heel mooi aan bij de Zany Zoo collectie uit de jaar catalogus. Het inkleuren heb ik gedaan met de watercolor pencils en een blenderpen. Tip! Kleur eerst in met de potloden en ga er dan overheen met de blenderpen, hierdoor wordt de kleur dieper en de streepjes minder.

Dit was de de eerste SOS mysterie na de zomerbreak.

Elke maandag ( bijna elke maandag) maken we samen online een leuk ontwerp, je weet vooraf niet wat het wordt , daarom noemen we dit SOS mysterie – Samen Online Stempelen mysterie opdracht. En is de oplossing van 11 september 2023. Vind je dit leuk, dan kun je mij steunen door bij een bestelling in de Stampin’ Up! webshop mij als demo te kiezen. Dankjewel!

Wil je zien welke variaties er gemaakt zijn? Neem dan een kijkje in de  SOS Facebook groep. Hier vind je nog meer leuke varianten, zet die van jouw er ook bij!
De video van SOS mysterie stempelen 11 september is terug te vinden op Youtube.

Wil je de aanwijzing vooraf ontvangen zodat je echt mee kunt doen? Schrijf je in voor de wekelijkse mailing!

De ingrediënten :

Wat heb je nodig voor de kaart van maandag 11 september?

We maken een staande kaart ( portrait) houd daar rekening mee bij de keuze van je dessinpapier.

1. Basic White
  a) 7,5 x 9 cm 
  b) 5,5 x 7 cm  – tekstlabel, mag ook kleiner
2. Kaartkarton (licht) 
  a) 14,5 x 20 cm 
3. Kaartkarton (donker)
 a) 14 x 7,5 cm
  b) 16 x 9,5 cm
4. Dessinpapier 
 a)  7 x 13,5 cm
  b)  7,5 x 9 cm 
5. Extra papier voor het maken van decoraties
6. Stempels, stansen, ponsen.
7. Bijpassende kleuren inkt 

Wil je eens mee doen aan de (online) workshops? Kijk dan op de pagina met alle laatste data en workshop pakketten. Ik geen elke maand een uitgebreide online workshop waar je aan mee kunt doen en is er (bijna) wekelijkse de SOS. Wil je aan tafel ? Ook dat kan op de 2e vrijdag van de maand schuif je voor €7,50 aan in wijkcentrum Markant in Leeuwarden. Doe gezellig mee!


De SOS mysterie avonden zijn bedoeld om je eigen voorraad te gebruiken, dat mooie dessinpapier dat maar blijft liggen of die stempel die je nog niet zo vaak gebruikte. Je hebt vast genoeg in huis om mee te kunnen dien. Wil je je collectie toch aanvullen dan bestel zelf je materialen in de online winkel of laat mij je daarbij helpen. Shop info