Maak een leuke Spotlight kaart

Deze week maakten we een leuke spotlight kaart tijdens de SOS avond. Een SUperleuk ontwerp waarmee je een klein stukje van de kaart uitlicht en inkleurt. Ook in de SOS Facebookgroep werden weer hele leuke varianten gedeeld zodat je weer een heleboel creatieve kaarten ziet.

Voor de gamers met een controller in de spotlight

Spotlight kaart met de Level Complete - Stampin UP

Bij deze spotlight kaarten gebruikte ik telkens de Frisse figuur stansen , of op z’n Engels de Stylish Shapes dies. Deze set is ontzettend handig omdat er verschillende basisvormen in zitten: 5 verschillende maten vierkanten, 6 cirkels en 4 labels. En ze hebben ook nog allemaal een leuk gestikt randje aan de binnen- én buitenkant.

Frisse figuur stansen  - stylish shapes dies stampin up
stempelset Stralende kerst

Ik was zo lekker bezig dat ik maar liefst 4 kaarten maakte met deze techniek, 2 stoere en 2 lieve kaarten. De stoere kaarten maak ik met de Level Complete en de Trucking Along, de live kaarten met Let’s go shopping en een oudje – Handpenned Petals. Wat vind jij de leukste? Zoals je ziet kun je de vierkante en ronde vormen goed gebruiken voor het uitlichten van een deel van de kaatrt.

Het inkleuren kan op verschillende manieren, ik gebruikte voor de ene kaart alcohol blends, de andere potloden en voor een derde allebei, het is maar net wat je nodig hebt en wat je hebt liggen aan kleuren.

Em dit is de hele serie kaarten met deze spotlight techniek:

Spotlight kaarten met de Stylish Shapes dies - Frisse Figuur stansen

Elke week wat nieuws!

Elke maandag ( bijna elke maandag) maken we samen online een leuk ontwerp, je weet vooraf niet wat het wordt , daarom noemen we dit SOS mysterie – Samen Online Stempelen mysterie opdracht. En dit is de oplossing van 30 oktober 2023. Vind je dit leuk, dan kun je mij steunen door bij een bestelling in de Stampin’ Up! webshop mij als demo te kiezen. Dankjewel!

Wil je zien welke variaties er gemaakt zijn? Neem dan een kijkje in de  SOS Facebook groep. Hier vind je nog meer leuke varianten, zet die van jouw er ook bij!
De video van SOS mysterie stempelen 30 oktober is terug te vinden op YouTube, hier leer je om deze leuke spotlight kaart te maken.

Wil je de aanwijzing vooraf ontvangen zodat je echt mee kunt doen? Schrijf je in voor de wekelijkse mailing!

De ingrediënten :

Wat leg je klaar voor het SOS mysterie van maandag  30 oktober?

Kies zelf of je een staande of liggende kaart maakt, houd daarbij rekening met het patroon van je dessinpapier en bij het maken en stempelen van je afbeeldingen.

1. Kaartkarton in kleur A  
a. 21 x 14,5 cm
5. Vierkant of cirkel van ongeveer 7 cm

2.    Basic White /Vanille  
a.     10 x 14 cm 
b.     8,5 x 2,5 cm – tekstlabel
 
3.     Vierkant of cirkelvormige stansen 
a.     ongeveer 7 cm  – zie aanwijzing 1.
b.     ongeveer 6 cm
 
4.     Stempels: afbeeldingen en tekst –
a.     1 grote bloem, of een serie bloemen die je nog in kunt kleuren 
b.     Een tekst
5.     Kleur gereedschap zoals Aquarel potloden of alcohol markers.
6.     Zwarte inkt.Wil je eens mee doen aan de (online) workshops? Kijk dan op de pagina met alle laatste data en workshop pakketten. Ik geef elke maand een uitgebreide online workshop waar je aan mee kunt doen en is er (bijna) wekelijkse de SOS. Wil je aan tafel? Ook dat kan op de 2e vrijdag van de maand schuif je voor €7,50 aan in wijkcentrum Markant in Leeuwarden. Doe gezellig mee!


De SOS mysterie avonden zijn bedoeld om je eigen voorraad te gebruiken, dat mooie dessinpapier dat maar blijft liggen of die stempel die je nog niet zo vaak gebruikte. Je hebt vast genoeg in huis om mee te kunnen doen. Wil je je collectie toch aanvullen dan bestel zelf je materialen in de online winkel of laat mij je daarbij helpen. Shop info