Leer kaarten maken met Stampin’ Up!

En opnieuw een leerzame stap voor stap video met een Superleuk ontwerp, deze week maakte we een zogenaamde ‘ fractured’ of ‘faux shutter’ kaart . En dat is echt niet moeilijk! Ook in de SOS Facebookgroep werden weer hele leuke varianten gedeeld zodat je weer een heleboel creatieve kaar inspiratie voorgeschoteld krijgt, doe jij ook mee?

Het leuke bij deze kaart is dat je alle soorten dessinpapier kunt gebruiken, ook al is een dessinpapier heel erg druk, doordat het onderbroken wordt door de lijnen valt dat weer reuze mee!

De verhuis kaart – de eerste variant – THEM BONES dessinpapier:

Het resultaat van SOS mysterie stempelen van 9 oktober

De stempel en de gestanste vormen die ik gebruik op de kaart komen uit de Ringed With Nature stempelset. De tekst is uit een oudje , uit de set Plantenpost en is helaas niet meer nieuw verkrijgbaar. Het dessinpapier heeft heerlijke warme kleuren met Cajun Craze Pupmkin Pie, met de plaid print ook echte een warme uitstraling. Mooi voor de herfst en in je (nieuwe) huis.

En dan de tweede versie van de kaart, deze is met hetzelfde dessinpapier en ook weer met een oude stempelset, de Adorable Owls was begin dit jaar een Sale a Bration set. Ook nu past hij weer heel mooi bij dit Halloween papier. En zo werd het een herfstig geboortekaartje! Het uiltje is ingekleurd met de aquarel potloden maar ik heb er geen water kwastje of blenderpen bij gehad, gewoon puur potlood is ook mooi.

En zie je de eikeltjes? Die zijn dus met dezelfde stempel gemaakt als de paddenstoelen op de eerste kaart! In plaats van steeltjes eronder kregen ze een dopje op hun kopje!

Creatieve kaart inspiratie

Elke maandag ( bijna elke maandag) maken we samen online een leuk ontwerp, je weet vooraf niet wat het wordt , daarom noemen we dit SOS mysterie – Samen Online Stempelen mysterie opdracht. En is de oplossing van 9 oktober 2023. Vind je dit leuk, dan kun je mij steunen door bij een bestelling in de Stampin’ Up! webshop mij als demo te kiezen. Dankjewel!

Wil je zien welke variaties er gemaakt zijn? Neem dan een kijkje in de  SOS Facebook groep. Hier vind je nog meer leuke varianten, zet die van jouw er ook bij!
De video van SOS mysterie stempelen 9 oktober is terug te vinden op YouTube, hier leer je om deze kaart te maken.

Wil je de aanwijzing vooraf ontvangen zodat je echt mee kunt doen? Schrijf je in voor de wekelijkse mailing!

De ingrediënten :

Wat leg je klaar voor het SOS mysterie van maandag  9 oktober?

Kies zelf of je een staande of liggende kaart maakt, houd daarbij rekening met het patroon van je dessinpapier

1. Kaartkarton in kleur A  – kies zwart of een donkere kleur 
21 x 14,5 cm
15 x 2,8 cm – mag ook breder dan 2,8 cm
2. Kaartkarton in kleur B
  5 x 5 cm  
3.     Basic White /Vanille  
a.     10 x 14 cm 
b.     4,5 x 4,5 cm   
c.     6 x 1,5 cm – tekstlabel
4.     Dessinpapier
 10 x 14 cm 
5.     Stempels: afbeeldingen en tekst , evt bijpassende ponsen of stansen
6.     Inkt in bijpassende kleurenWil je eens mee doen aan de (online) workshops? Kijk dan op de pagina met alle laatste data en workshop pakketten. Ik geen elke maand een uitgebreide online workshop waar je aan mee kunt doen en is er (bijna) wekelijkse de SOS. Wil je aan tafel ? Ook dat kan op de 2e vrijdag van de maand schuif je voor €7,50 aan in wijkcentrum Markant in Leeuwarden. Doe gezellig mee!


De SOS mysterie avonden zijn bedoeld om je eigen voorraad te gebruiken, dat mooie dessinpapier dat maar blijft liggen of die stempel die je nog niet zo vaak gebruikte. Je hebt vast genoeg in huis om mee te kunnen dien. Wil je je collectie toch aanvullen dan bestel zelf je materialen in de online winkel of laat mij je daarbij helpen. Shop info