Zo kun je zelf een leuke kerstkaart maken.

Deze week gingen we een sjieke kerstkaart maken tijdens de SOS avond. De achtergrond met de embossingfolder maakt het een klassieke, sjieke kaart. Ook in de SOS Facebookgroep werden weer hele leuke varianten gedeeld zodat je weer een heleboel creatieve kaarten ziet. En niet alleen kerstkaarten!

Dromerig papier uit de kerst collectie :

Bij beide kaarten gebruikte ik het Winter Meadow dessinpapier, dit is papier uit de kerst catalogus en het blijft in het assortiment! Is dan niet leuk, het is ook heel fraai winters papier met een dromerige, sprookjesachtige sfeer. Ik vind het prachtig! Om deze kerstkaarten te maken heb je maar enkele strookjes nog en je kunt heerlijk variëren met de kleuren.

De embossing folder is ook een uit de kerst catalogus en deze blijft gelukkig ook, ik houd gewoon van structuur op kaarten en deze is gewoon ontzettend mooi! Tijdens de uitzending noemde ik het de ‘ kapotte tegeltjes’ folder maar hij heet officieel ‘Oude tegels’ of in het engels (Distressed Tiles).

Elke week wat nieuws!

Elke maandag ( bijna elke maandag) maken we samen online een leuk ontwerp, je weet vooraf niet wat het wordt , daarom noemen we dit SOS mysterie – Samen Online Stempelen mysterie opdracht. En dit is de oplossing van 27 november 2023. Vind je dit leuk, dan kun je mij steunen door bij een bestelling in de Stampin’ Up! webshop mij als demo te kiezen. Dankjewel!

NB. in December is een een winterstop

Wil je zien welke variaties er gemaakt zijn? Neem dan een kijkje in de  SOS Facebook groep. Hier vind je nog meer leuke varianten, zet die van jouw er ook bij!

De video van SOS mysterie stempelen 27 november is terug te vinden op YouTube, hier leer je om deze kerstkaart maken.

Wil je de aanwijzing vooraf ontvangen zodat je echt mee kunt doen? Schrijf je in voor de wekelijkse mailing!

De ingrediënten :

Wat leg je klaar voor het SOS mysterie van maandag  27 november?

Kies zelf of je een staande of liggende kerstkaart gaat maken, houd daarbij rekening met het patroon van je dessinpapier en bij het maken en stempelen van je afbeeldingen.

We maken een staande kaart – portrait.
1. Kaartkarton in kleur A  
21 x 14,5cm
5,5 x 5,5 
2 x 10 cm 

2. Basic White /Vanille  
5 x 5 cm 
1,5 x 10  cm ( tekst)
5,5 x 10 cm

3. Desssinpapier 10 x 13,5 cm 
 
4. Stempels
5. Bijpassende kleuren inkt
6. Cirkelpons ca. 3 cm  – heb je geen cirkelpons dan kan het evt ook anders. 
7. Cadeau kaart – pak je bonuskaart of bieb pasje erbij om te metenWil je eens mee doen aan de (online) workshops? Kijk dan op de pagina met alle laatste data en workshop pakketten. Ik geef elke maand een uitgebreide online workshop waar je aan mee kunt doen en is er (bijna) wekelijkse de SOS.


De SOS mysterie avonden zijn bedoeld om je eigen voorraad te gebruiken, dat mooie dessinpapier dat maar blijft liggen of die stempel die je nog niet zo vaak gebruikte. Je hebt vast genoeg in huis om mee te kunnen doen. Wil je je collectie toch aanvullen dan bestel zelf je materialen in de online winkel of laat mij je daarbij helpen. Shop info