Creatieve kaart inspiratie met Stampin’ Up!

Het derde raadsel van de maand september! De eerste versie is een condoleance kaart en de tweede – van de uitzending – werd een beetje dezelfde maar in andere kleuren. Ook in de SOS Facebookgroep werden weer hele leuke varianten gedeeld zodat je weer een heleboel creatieve kaar inspiratie voorgeschoteld krijgt, doe jij ook mee?

Het leuke bij deze kaart is dat je restanten van uitgestanste vormen gebruikt als sjabloon, deze kunnen namelijk ook erg mooi zijn. En omdat we toch met sponsjes aan de gang waren daagde ik iedereen uit om in 2 kleuren te stempelen

De rouw kaart – de eerste variant – WINTER MEADOW dessinpapier:

Het resultaat van SOS mysterie stempelen van 18 september

De gestanste vormen die ik gebruik voor de kaarten komen uit de Herfstwensen collectie . Het is een Nederlandse stempelset met herfstbladeren en met condoleance teskten, wat mij betreft echt een must-have. Het zijn toch de meest gestuurde en gewaardeerde kaarten. De stempelset vind je in de Stampin’ Up! webshop.

En dan de tweede versie van de kaart, ik wilde nog eens dezelfde kaart maken maar dan met ander dessinpapier en in andere kleuren. Dit maal in plaats van blauw tinten twee grijs tinten, Pebbled Path en Gray Granite, een heel natuurlijk ogende combinatie met deze natuurtinten. Het dessinpapier komt uit een set uit de jaarcatalogus van Stampin Up – Earthen Elegance. De kleuren en patronen passen heel mooi bij de Herfstwensen stempelset.

Creatieve kaart inspiratie

Elke maandag ( bijna elke maandag) maken we samen online een leuk ontwerp, je weet vooraf niet wat het wordt , daarom noemen we dit SOS mysterie – Samen Online Stempelen mysterie opdracht. En is de oplossing van 25 september 2023. Vind je dit leuk, dan kun je mij steunen door bij een bestelling in de Stampin’ Up! webshop mij als demo te kiezen. Dankjewel!

Wil je zien welke variaties er gemaakt zijn? Neem dan een kijkje in de  SOS Facebook groep. Hier vind je nog meer leuke varianten, zet die van jouw er ook bij!
De video van SOS mysterie stempelen 18 september is terug te vinden op YouTube.

Wil je de aanwijzing vooraf ontvangen zodat je echt mee kunt doen? Schrijf je in voor de wekelijkse mailing!

De ingrediënten :

Wat heb je nodig voor de kaart van maandag 25 september?

We maken een liggende kaart (landscape) houd daar rekening mee bij de keuze van je dessinpapier.

1. Basic White
  a) 5,7 x 5,7  cm  
  b) 10 x 14
  c) 4,5 x 0,7  cm   ( tekstlabel – pas het formaat aan op jouw tekst)

2. Kaartkarton 
 a) 21 x 14,5 cm 
 b) 6 x 6 cm  

4. Dessinpapier 
 a)  9 x 13 cm 
 b)  5 x 11 cm 
 c)  1 x 14,5 cm 

5. Gestanste fijne vorm (ik gebruik sprietjes)
6. Sponsje of blendingborstel
7. Stempels, stansen, ponsen.
8. Bijpassende kleuren inkt 
9. Rhinestones, plakparels oid

Wil je eens mee doen aan de (online) workshops? Kijk dan op de pagina met alle laatste data en workshop pakketten. Ik geen elke maand een uitgebreide online workshop waar je aan mee kunt doen en is er (bijna) wekelijkse de SOS. Wil je aan tafel ? Ook dat kan op de 2e vrijdag van de maand schuif je voor €7,50 aan in wijkcentrum Markant in Leeuwarden. Doe gezellig mee!


De SOS mysterie avonden zijn bedoeld om je eigen voorraad te gebruiken, dat mooie dessinpapier dat maar blijft liggen of die stempel die je nog niet zo vaak gebruikte. Je hebt vast genoeg in huis om mee te kunnen dien. Wil je je collectie toch aanvullen dan bestel zelf je materialen in de online winkel of laat mij je daarbij helpen. Shop info