Creatieve kaart inspiratie met Stampin’ Up!

En ook maandag 18 september weer een creatief SOS mysterie. De herfst was goed te horen met de regenbuien maar gelukkig zaten wij er lekker droog bij. De eerste versie is een verjaardagkaart en de tweede – van de uitzending – werd een kerstkaart! Ook in de SOS Facebookgroep werden weer hele leuke varianten gedeeld zodat je weer een heleboel creatieve kaar inspiratie voorgeschoteld krijgt, doe jij ook mee?

Het ontwerp van deze kaart is ontzettend leuk en ideaal ook voor restjes dessinpapier, je hebt niet eens veel dessinpapier nog om toch een hele leuke kaart te maken!

De verjaardagskaart variant – Garden Walk dessinpapier:

Creatieve kaart inspiratie - het SOS mysterie van 18 september

Het resultaat van SOS mysterie stempelen van 18 september

Dit dessinpapier – Garden Walk – valt misschien een beetje uit de toon in de kerstcatalogus van Stampin’ Up! Vanwege het formaat – het is 15,2 x 15,2 cm (oftewel 6″ inch) en natuurlijk vanwege het dessin zelf. Het is niet direct kerst of herfst papier, maar zoals je kunt zien zitten er wel een paar tussen met kerstige patronen Wil je alle patronen van het papier eens goed bekijken dan kan dit in de Stampin’ Up! webshop.

Garden Walk dessinpapier Stampin Up

En dan de tweede versie van de kaart, de kerst kaart!! Het is zo leuk om ook met kleine restjes dessinpapier nog de mooiste kaarten te maken. De achtergrond maakte ik ook speciaal met een embossingfolder , een gewone witte achtergrond kan natuurlijk ook maar dit maakt de kaart toch net weer een tikjes specialer.

De embossingfolder van de eerst kaart is het ‘Rotan vlechtpatroon’ en van de tweede ‘ bladmuziek’ maar we hebben een hele collectie aan diverse embossingfolders, in verschillende stijlen, streepjes, bomen, muzieknoten, tegels. Er zit vast een bij die jouw kaart speciaal gaat maken.
Tip! Haal je inktkussen over de embossing folder voordat je gaat draaien, dan krijg je reliëf met kleur. Je maakt hem daarna gewoon schoon onder de kraan, de Stampin’ Up! inkt is immers op waterbasis.

kerstkaart stralende kerst stampin up

Creatieve kaart inspiratie

Elke maandag ( bijna elke maandag) maken we samen online een leuk ontwerp, je weet vooraf niet wat het wordt , daarom noemen we dit SOS mysterie – Samen Online Stempelen mysterie opdracht. En is de oplossing van 11 september 2023. Vind je dit leuk, dan kun je mij steunen door bij een bestelling in de Stampin’ Up! webshop mij als demo te kiezen. Dankjewel!

Wil je zien welke variaties er gemaakt zijn? Neem dan een kijkje in de  SOS Facebook groep. Hier vind je nog meer leuke varianten, zet die van jouw er ook bij!
De video van SOS mysterie stempelen 18 september is terug te vinden op YouTube.

Wil je de aanwijzing vooraf ontvangen zodat je echt mee kunt doen? Schrijf je in voor de wekelijkse mailing!

De ingrediënten :

Wat heb je nodig voor de kaart van maandag 18 september?

We maken een staande kaart ( portrait) houd daar rekening mee bij de keuze van je dessinpapier.

1. Basic White
  a) 14,5 x 21 cm  
  b) 10 x 14
  c) cirkel  van ongeveer 4 cm 
  c) 6 x 2  cm  – tekstlabel

2. Kaartkarton 
 a) 10 x 1 cm  

4. Dessinpapier 
 a)  10 x 2,5  cm 
 b)  3,5 x 14 cm 
 c)  3,5 x 14 cm 

5. Embossingfolder
6. Stempels, stansen, ponsen.
7. Bijpassende kleuren inkt 

Wil je eens mee doen aan de (online) workshops? Kijk dan op de pagina met alle laatste data en workshop pakketten. Ik geen elke maand een uitgebreide online workshop waar je aan mee kunt doen en is er (bijna) wekelijkse de SOS. Wil je aan tafel ? Ook dat kan op de 2e vrijdag van de maand schuif je voor €7,50 aan in wijkcentrum Markant in Leeuwarden. Doe gezellig mee!


De SOS mysterie avonden zijn bedoeld om je eigen voorraad te gebruiken, dat mooie dessinpapier dat maar blijft liggen of die stempel die je nog niet zo vaak gebruikte. Je hebt vast genoeg in huis om mee te kunnen dien. Wil je je collectie toch aanvullen dan bestel zelf je materialen in de online winkel of laat mij je daarbij helpen. Shop info