Zoek je leuke voorbeelden om kaarten te maken?

Van beginner tot gevorderde, of van even snel tot er uitgebreid de tijd voor nemen. Dat is het principe van Step it Up – 1 kaartontwerp maar dan wel in 3 uitvoeringen. Er komt steeds een laagje, een techniek of extra materiaal bij kijken. Zo kies je zelf wat er bij jouw past en wat je aanspreekt. In de maand april heb ik gekozen voor buiten, vrolijke bijtjes uit de Bee my Valentine stempelset

De stempelset heeft een bijpassende pons en ook heel mooi papier. Het papier is SUperhandig, aan de ene kant patronen en aan de andere kant afbeeldingen die je ook uit kunt knippen.

De stempel en bundel zijn natuurlijk te bestellen in de webshop. en de workshop video met werkbeschrijving zijn los te bestellen. En dan nu de 3 versies van 1 ontwerp:

De voorbeelden om kaarten te maken

  1. De eerste kaart is weer heel eenvoudig maar wel meteen lekker vrolijk. Een aantal bloemetjes op de kaart gestempeld en daarnaast het blije bijtje dat ik uitknipte en met een dimensional opplakte voor wat meer diepte.
  2. De tweede kaart krijgt een laag dessinpapier op de achtergrond, op de voorkant komt een extra strookje papier dat een deel van de kaart omhoog haalt. He bijtje is nu van geel kaartkarton en gemaakt met de pons.
  3. En dan de derde kaart , extra kleuren in de bloemetjes en embellishment in de hartjes van de bloemen. Hier kwam er nog een extra techniek bij, heat embossing! De witte tekst op het zwarte kaartkarton komt zo mooi uit en ook de zwarte vleugels op vellum zijn hiermee gemaakt.

    De Step it up video van april 2024 is terug te vinden op YouTube, in deze video laat ik zie hoe stap voor stap deze blije lente kaarten kunt maken.
Zijn deze voorbeelden van kaarten maken net wat je zocht? Deel je eigen versie delen in de SOS Facebookgroep.

Wil je eens mee doen aan de (online) workshops? Kijk dan op de pagina met alle laatste data en workshop pakketten. Ik geef elke maand een uitgebreide online workshop waar je aan mee kunt doen, hierbij is de Step it up een bonus video.


De Step it Up kaart inspiratie is bedoeld om je eigen voorraad te gebruiken, dat mooie dessinpapier dat maar blijft liggen of die stempel die je nog niet zo vaak gebruikte. Je hebt vast genoeg in huis om mee te kunnen doen. Wil je je collectie toch aanvullen dan bestel zelf je materialen in de online winkel of laat mij je daarbij helpen. Shop info