World Card Making Day met Stampin’ Up! 2023

Op zaterdag 7 oktober 2023 is het wereld kaarten maak dag, elk jaar een speciale dag om deze creatieve hobby te vieren! Want waarom zou je een kaartje kopen als je ook je creativiteit kwijt kunt in het maken ervan én je elke kaart echt persoonlijk kunt maken voor de ontvangen. Precies! Maken is zoveel leuker ;-

Stampin’ Up! organiseert voor de 2e keer een gratis evenement, heb je geen tijd of heb je deze gemist? Dan heb ik hier een handig verslag met de ontwerpen en materialen. Wil je de video’s bekijken met de demonstratie en uitleg, waarin je ziet hoe dessinpapier ontstaat en waarin je nieuwe materialen ontdekt? Dan heb je tot 31 oktober de tijd op de video te bekijken.


Het eerste ontwerp van WCMD 2023

Een zachtgele kaart in de kleur Lemon Lolly en met de Nederlandse Stempelset ‘ Een Rondje Gelukswensen”

Wat heb je nodig voor deze kaart:

Basiskaart Lemon Lolly : 21 x 14,5 cm (vouw op 10,5 cm)
Kaartkarton Azure Afternoon : 2,5 x 14 cm
kaartkarton Basic White : 7,6 x 7,6 cm
Kaartkarton Lemon Lolly : 7,6 x 7,6 cm

Wereld Kaarten Maak Dag 2023 - ontwerp 3 met Rondje Gelukswensen van Stampin Up.
 1. Teken met de penseelpunt van een Stampin’ Write Marker in de kleur Lemon Lolly lijnen op het vierkante stuk Lemon Lolly kaartkarton. Pons er vervolgens twee halve cirkels uit.
 2. Stempel de tekst met Blueberry Bushel inkt op het vierkante stuk Basic White kaartkarton. Pons hem daarna uit (je hebt niet de hele cirkel nodig).
 3. Maak in het stuk Azure Afternoon kaartkarton een vouwlijn op 2,5 cm, 3,8 cm, 10,2 cm en 11,4 cm.
  Stempel de tekst in het midden met Blueberry Bushel inkt.
 4. Vouw de uiteinden eronder (op basis van de vouwlijnen. Knip de uiteinden bij om inkepingen te creëren. Plak de gevouwen zijden vast.
 5. Vouw de basiskaart dubbel en plak alle elementen erop zoals aangegeven. Plak de banner en de halve witte cirkels vast met behulp van Stampin’ Dimensionals.
 6. Nog een beetje bling maar het nog mooier, kies de gele glittersteentjes uit de regenboogset.

Het tweede ontwerp van World Card Making Day 2023

Een kaart met vazen die labels worden en gekleurd worden met water en inkt! De bundel die gebruikt is de Earthen Elegance.

Wat heb je nodig voor deze kaart:

Basiskaart Blueberry Bushel kaartkarton : 21 x 14,5 cm (vouw op 10,5 cm)
Aquarelpapier Fluid 100 – 1 vel : 12,7 x 17,8 cm

Wereld Kaarten Maak Dag 2023 - ontwerp 3 met de Earthen Elegance van Stampin Up.
 1. Stempel het vaasmotief tweemaal op een stuk aquarelpapier. Stempel de boodschap eenmaal met Blueberry Bushel inkt. Stempel de takken vervolgens met Lemon Lime Twist inkt.
 2. Stans alledrie de gestempelde elementen uit. Stans de boodschap uit met de vaasstans. Stans het waaiermotief uit hetzelfde vel papier.
 3. Breng de inkt in ronddraaiende bewegingen aan met een aquarelpenseel met een middelgrote punt. Leg je creatie even opzij om te drogen.
 4. Krabbel wat lijnen met een Stampin’ Write Marker in de kleur Pecan Pie op stempelblok of silicone matje. Neem een aquarelpenseel en zuig daarmee alle inkt op om de takken in te kleuren.
 5. Kleur het waaier element met Lemon Lime Twist inkt.
 6. Teken wat lijnen met een Stampin’Write Marker in de kleur Lost Lagoon op een stempelblok of silicone matje. Pak een aquarel penseel en zuig daarmee alle inkt op en kleur daarmee de waaier in.
 7. Vouw de basiskaart dubbel en plak alle elementen erop zoals aangegeven.
 8. Nog een beetje bling maar het nog mooier, kies de Blueberry Bushel glittersteentjes uit de regenboogset.

Het derde ontwerp van Wereld Kaarten Maak Dag 2023

Een kaart met een speciaal uitgebrachte bundel – de Heartfelt Hexagon. Een stempelset voor het hele jaar met de diverse teksten, en met de pons kun je handige labels maken in verschillende afmetingen.

Wat heb je nodig voor deze kaart:

Basis kaart Basic White : 21 x 14,5 cm (vouw op 10,5 cm) + 5,7 x 5,7 cm + 6,4 x 15,2 cm
Azure Afternoon kaartkarton: 3,8 x 7,6 cm
Berry Burst kaartkarton : 3,8 x 7,6 cm
Bubble Bath kaartkarton : 0,6 x 7,6 cm
Lemon Lime Twist kaartkarton : 3,8 x 7,6 cm
Lemon Lolly kaartkarton : 0,6 x 7,6 cm

Wereld Kaarten Maak Dag 2023 - ontwerp 3 met de Heartfelt Hexagon van Stampin Up.
 1. Probeer een nieuwe ponstechniek: plaats het vierkante stuk Basic White kaartkarton in de buitenste sleuf van de pons. Druk het papier helemaal naar beneden zodat je alleen de onderste helft van het stuk kaartkarton ponst. Stempel de boodschap met Blueberry Bushel inkt.
 2. Pons twee complete zeshoeken uit een stuk Basic White kaartkarton. Pons drie halve zeshoeken (horizontaal) uit kaartkarton in de kleuren Lemon Lime Twist, Azure Afternoon en Berry Burst uit.
 3. Stempel met Lemon Lime Twist inkt de stippellijn en vijf kleine bloemen op het geponste stuk Lemon Lime Twist kaartkarton.
 4. Kleur de stempel met de stippellijn met de Stampin’ Write Marker in de kleur Azure Afternoon en stempel daarmee op het geponste stuk Azure Afternoon kaartkarton. Doe hetzelfde met het geponste stuk Berry Burst kaartkarton, maar dan met een Stampin’ Write Marker in de kleur Berry Burst.
 5. Plak de halve zeshoek in de kleur Berry Burst op een complete zeshoek van Basic White kaartkarton. Plak
  de strook Bubble Bath kaartkarton erop. Plak de halve zeshoek in de kleur Azure Afternoon op een complete zeshoek van Basic White kaartkarton. Plak de strook Lemon Lolly kaartkarton erop. Knip de uiteinden bij.
 6. Plak de halve zeshoek van Lemon Lime Twist kaartkarton op de zeshoek met de boodschap.
 7. Vouw de basiskaart en plak alle elementen met behulp van Stampin’ Dimensionals zoals op devoorbeeldkaart. Knip onderdelen die over de rand van de kaartvoorkant komen af.
 8. Ook hier passen de glittersteentjes weer mooi, kies nu voor de Berry Burst kleur.

Dat waren ze allemaal ! Wat vond je van de Wereld Kaarten Maak Dag 2023? Wil je nog meer? Kijk dan op de pagina met alle laatste data en workshop pakketten. Ik geef elke maand een uitgebreide online workshop waar je aan mee kunt doen en is er (bijna) wekelijkse de SOS. Wil je aan tafel ? Ook dat kan op de 2e vrijdag van de maand schuif je voor €7,50 aan in wijkcentrum Markant in Leeuwarden. Doe gezellig mee!

Wil je je collectie met materialen aanvullen dan bestel zelf je materialen in de online winkel of laat mij je daarbij helpen. Shop info