Ben je op zoek naar een unieke cadeau doos voor elke gelegenheid? Dan is het maken van een gepersonaliseerde cadeaubox de perfecte oplossing. Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum, bruiloft of andere speciale gelegenheid, een cadeaudoos die je zelf maakt  voegt een extra persoonlijke touch toe aan je geschenk.

Het maken van je eigen cadeaubox is niet alleen leuk, maar ook budgetvriendelijk . Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en je cadeau echt persoonlijk maken, zonder dat je veel geld hoeft uit te geven.

Bovendien zal de ontvanger zeker onder de indruk zijn van het extra werk en de zorg die je in het cadeau hebt gestoken. Lees verder om te ontdekken hoe je stap voor stap je eigen cadeau doos en ander cadeau verpakkingen maakt.

Wat heb je nodig om een leuke cadeau verpakking te maken?

 

  1. Mooi dessinpapier
  2. Stevig kaartkarton
  3. Lijm / plakmiddelen
  4. Trimmer – je papiersnijder om het papier op maat te snijden en vouwlijnen te maken
  5. Perforator / gaatjestang
  6. Lint of touw
papiertrimmer snij apparaat papier stampin up
meten is weten

Maak je je verpakking voor een speciaal cadeautje? Dan weet je hoe groot het moet worden. Meet het goed op en pas hierop je cadeau doos aan.

Er zijn hier verschillende soorten cadeau verpakkingen die je kunt maken, is jouw cadeautje net iets anders dan pas je de afmetingen van het papier daarop aan.

Belangrijk is de hoogte en breedte van je cadeau. En dat niet alleen ook de vorm kan natuurlijk variëren. Een reep chocolade is al makkelijker in te pakken dan een flesje douchegel, maar voor beiden kun je iets moois maken!

Tip: maak eerst een proef versie van eenvoudig print papier, daarmee heb ik mezelf heel vaak het verknoeien van mooi papier bespaard…

 

stationary box plantenpost

Driehoekig doosje

Een doosje voor pasen, maar in dit doosje past meer dan alleen chocolade eitjes. 

(Met video)

 

December album Daily

Cadeau envelop - extra dik

Hierin pas een hele reep chocolade! We geven vaak een financiële bijdrage voor een groter cadeau waar iemand voor spaart, maar ook dan is het leuk om dat op deze manier mét wat lekkers te geven.

Stervormig doosje

Me deze  verpakking maak je het indruk als je verteld dat je deze zelf gemaakt hebt. Het is goed metten en buigen maar dan heb je ook wat! Bekijk de video waarin het doosje stap voor stapt gemaakt wordt.

Cadeau envelop

Dit is een envelop en geen doosje, maar valt echt wel onder de cadeau verpakkingen. Het is een heel gewild en graag gemaakt ontwerp. Deze gaat vast en zeker tot je standaard assortiment behoren.

Cadeau tasje - altijd handig

Ook deze tasje zijn zo handig om op voorraad t hebben, en het is niet moeilijk om de afmetingen aan te passen naar ht cadeautjes dat jij er in wilt doen.

Traktatie doosjes

Dit zijn schattige kleine weggevertjes, leuk om op te trakteren op school, met Sint Maarten , bij een baby shower of bruiloft. Pas het papier, de stempels en inhoud aan op de gelegenheid. De werkwijze blijft hetzelfde.