Met een kaartje laat je weten dat je aan iemand denkt, een verjaardag, bij ziekte, een jubileum, een steuntje in de rug en bij rouw. Met een kaartje geef je aandacht, en op 30 december willen we aandacht voor de actie ‘ Kind & ontbijt’ . Het Rode Kruis Fryslân maakt ontbijttassen en brengt deze wekelijks bij kinderen in Friesland die door armoede zonder ontbijt naar school gaan.

Het doel is om €1000 te in te zamelen en te doneren voor deze activiteit van het  Rode Kruis Fryslân. Het totaal bedrag wordt om 16u  bekend gemaakt en symbolisch overhandigd. 

Hoe help jij mee?  Door kaartjes te maken!
Bestel een kaartkit voor € 25 ,-

In elke kit zitten alle materialen voor het maken van 9 kaarten en is inclusief een stap voor stap werkbeschrijving met afbeeldingen.  

Jij een leuke (vakantie) activiteit, een set van 9 kaarten om te versturen en het Rode Kruis kan nog meer kinderen helpen aan een goede start van de dag. 

Er is keuze uit verschillende sets , de eerste met vrolijke vlinder kaarten,  de tweede met Bloemige bloesems.  In deze twee kits zijn de tekstlabels voorgedrukt in verschillende talen – ook in het Nederlands. 

De derde kit is voor de meer gevorderde knutselaar of als je van wat meer uitdaging houd. Ook in deze set wordt je stap voor stap met afbeeldingen begeleid. Je stempelt dit maal zelf de teksten die  nu alleen in het Engels zijn.  

Kom je kit afhalen en maken tijdens de actie dag op vrijdag 30 december in Wijkcentrum Màrkant in de wijk Zuiderburen Je kunt meteen aan tafel schuiven en aan de slag met je eigen set!  Natuurlijk kun je de set ( of sets) ook thuis gaan maken. 

Geef alvast op wanneer je denkt langs te komen zodat wij de drukte een beetje in kunnen schatten. 

Past het deze dag echt niet maar wil je de actie toch steunen door mee te doen? Dan maken we een afspraak voor een ander afhaalmoment.